Naschoolse activiteiten

Ook na school kunnen kinderen leuke dingen doen in en rond de gebouwen van de Lanteerne en Een Slingertouw. We hebben sinds het schooljaar 2013-2014  een interessant en kwalitatief uitstekend aanbod. Alle leerlingen van de Lanteerne, BSO Pico en ook de kinderen van BSO Speelhuis (Unik) kunnen zich er voor inschrijven. Het gaat voorlopig om sport, muziek en typevaardigheid. Daarnaast biedt Jan Kooijman trainingen aan op het gebied van concentratieverbetering en weerbaarheid. Hieronder ziet u wat er aangeboden wordt, wanneer dat gebeurt, op welke dag, welke tijd, welke plaats en welke contributie gevraagd wordt.

Aanmelden kan direct bij de aanbieder. We willen u verzoeken een kopie van de aanmeldingsmail te sturen aan Rian Panis (r.panis@slingertouw.nl). Zo kan de link naar de opvang, het regelen van ruimte, het ondersteunen van de aanbieder beter geregeld worden. Vragen over het totale aanbod kunt u ook stellen aan Rian Panis.

Indien u de tijd tussen het einde van de schooltijd en het begin van de naschoolse lessen wil overbruggen met behulp van de professionele opvang van KION, dan kunt u contact opnemen met Marianne Krabben (m.krabben@kion.nl), clustermanager van KION/Pico op deze locatie.

Wat gaan we doen na school in schooljaar 2015-2016? Aanbod tot de kerstvakantie.

Dit is er tot nu toe al! U kunt zich voor alle activiteiten opgeven bij de betreffende aanbieder. Contactgegevens staan vermeld in het schema hieronder. Er kunnen altijd nieuwe kinderen bij.

Verder kunt u van alle aanbieders lezen wat hun activiteiten inhouden, wat de kinderen doen en leren. Vrijwel alle cursussen vinden plaats in het gebouw van de Lanteerne.

Na de kerstvakantie starten weer nieuwe cursussen. Zo zijn we in overleg over dansen bijvoorbeeld. We informeren u daarover bijtijds.

Wat

Start datum

Dag en tijd

Contributie

Organisator

Bereikbaar/aanmelden

Spelen met muziek

Groep 1 en 2

 

12 sept, muziek lokaal Lanteerne

Donderdag 15.00-15.45 uur

In blokjes van 7 lessen;  €67,50 per 7 lessen

Muziekopmaat,

Leon van Mook

info@muziek-op-maat.nl

docent: Robin Jansen

incl liedjesmap en lesmateriaal

Keyboardles

Vanaf 8 jaar

14 sept

muziek lokaal Lanteerne

Maandag 15.15-15.45 uur

 €27,50 p/m

Hellen Visschers

Hellen.visschers@gmail.com

T: 06 5577 3080

Judo

4 en 5 jaar

Eerste (proef)les 3 sept

gymzaal

Donderdag 15.00-16.00 uur

 €19.50 pm

+ € 10 eenmalige inschrijfkst

Judo Centre Tomoda

Maurice Orth

info@tomoda.nl

Meer info?  www.tomoda.nl

Judo

6 en 7 jaar

Eerste (proef)les 3 sept

gymzaal

Donderdag 16.00-17.00 uur

 €19.50 pm

+ € 10 eenmalige inschrijfkst

Judo Centre Tomoda

Maurice Orth

info@tomoda.nl

 www.tomoda.nl

Judo

8 en 9 jaar

Eerste (proef)les 3 sept

gymzaal

Donderdag 17.00-18.00 uur

 €19.50 pm

+ € 10 eenmalige inschrijfkst

Judo Centre Tomoda

Maurice Orth

info@tomoda.nl

www.tomoda.nl

Judo

10 - 13 jaar

Eerste (proef)les 3 sept

gymzaal

Donderdag 18.00-19.00 uur

 €19.50 pm

+ € 10 eenmalige inschrijfkosten

Judo Centre Tomoda

Maurice Orth

info@tomoda.nl

 www.tomoda.nl

De Toneeltuin

Groep 1,2 en 3

22 sept,

lokaal beg grond Lanteerne

Dinsdag
14.45-15.30 uur

 €7 per les, in blokken van 12 lessen

Marieken Peters

Aanmelden via website www.toneeltuin.nl

De Toneeltuin

Groep 4,5 en 6

22 sept,

Lokaal beg grond Lanteerne

Dinsdag
16.00-16.45 uur

 €7 per les, in blokken van 12 lessen

Marieken Peters

Aanmelden via website www.toneeltuin.nl

Ik ben steengoed!

7 - 12 jaar

23 nov

5 lessen

Maandag 15.15-16.15 uur

 €150 hele cursus

Jan Kooijman

info@kooijmancoaching.nl of bel 06 4506 5692

Docent: Elles Langenhuyzen

www.kooijmancoaching.nl

Rots en Water

Groep 5 t/m 8

14 okt

5 maal + ev 3  keer extra

Lokaal Slingertouw

Woensdag
13.30-14.30 uur

 €99 vijf basislessen, ev 3 verd. lessen € 59

Jan Kooijman

info@kooijmancoaching.nl of bel 06 4506 5692

www.kooijmancoaching.nl

BitKidz,

bovenbouw

v.a. 14 okt, elke maand. Zie website voor data

Woensdag  15.00-17.00 uur

 €17 per keer,  €150 voor alle 10 de lessen

Louis Wolf (BitKidz)

louiswolf@gmail.com

www.bitkidz.nl


Cursusaanbod Muziekopmaat

Muziekopmaat heeft een fantastisch muzikaal jaar achter de rug op de Lanteerne. Alle kinderen kregen om de week muziekles in de klas en er waren cursussen na schooltijd waar de kinderen zich voor konden inschrijven. Ook volgend jaar biedt Muziekopmaat weer cursussen aan. Voor het aanbod geldt: Inschrijven via www.muziek-op-maat.nl of info@muziek-op-maat.nl.

Spelen met muziek (voor groep 1 en 2)
Plezier hebben staat centraal! We gaan liedjes zingen, bewegen op muziek en spelen op diverse kleine instrumenten. We werken in kleine groepen. We geven het hele jaar les. U kunt zich steeds voor 7 lessen inschrijven.

Er is ook aanbod voor ouders en leerkrachten van Muziekopmaat:

Ouderkoor: Op vrijdag 3 juli hebben we de Singalong voor ouders gehad. De eerste start op een snikhete vrijdagavond voor het koor van Lanteerne ouders. Er waren 14 aanmeldingen: Mooi voor een eerste Singalong!
Lesdag en locatie:
Vrijdagavond 19.30-21,00uur, vanaf 11 september elke 2 à 3 weken, op de Lanteerne; kosten: Vanaf 15 mensen; ±€ 8 per les; docent:  Dorien van Veen

Lerarenkoor: Het Lanteernekoor van collega's heeft dit jaar met veel plezier samen gezongen. Ongeveer 15 collega's zingen op de woensdagavond om de 3 weken samen. Ben jij collega en heb je zin om ook mee te komen zingen?
Lesdag en locatie: Woensdagavond 19.30-21,00 uur, op de Lanteerne; Kosten: Vanaf 15 mensen; ±€ 8 per les; Docent: Dorien van Veen

 

Keyboardlessen van Hellen Visschers
Is het de droom van uw kind om bekende popliedjes na te spelen op keyboard of om zichzelf te begeleiden bij het zingen? Dat kan, in een klein groepje dat op 14 september van start is gegaan. De beginnende muzikanten raken vertrouwd met akkoorden, het spelen van bladmuziek en het toepassen van verschillende ritmes. De al iets meer gevorderden kunnen bijvoorbeeld hun favoriete popliedjes leren spelen of zichzelf leren begeleiden bij het zingen. Aan het einde van het schooljaar geven de kinderen een uitvoering.

 

Judo Tomoda Nijmegen
Judo Tomoda Nijmegen geeft op donderdag judolessen in de gymzaal bij de Lanteerne. Judo is meer dan een sport alleen. De Japanse judofilosofie staat tijdens iedere training centraal. De lessen beginnen en eindigen met een groetprocedure. Respectvol omgaan met elkaar en de regels is vanzelfsprekend. Maar ook humor, speelplezier en samenwerking. Tomoda betekent vriendschap in het Japans. Judo lijkt een individuele sport, maar een vriend of judopartner heb je altijd nodig op de mat. Die teamgeest heeft Tomoda hoog in het vaandel. Judo doe je nooit alleen. De lessen worden gegeven door Maurice Orth, docent lichamelijke opvoeding en rijks erkende judoleraar. Lukt het niet op de donderdag, kijk voor andere mogelijkheden op www.tomoda.nl

 

Gebruik je fantasie! Kom spelen in De Toneeltuin!
Vind jij het ook leuk om net te doen alsof? Je te verkleden en verhaaltjes te verzinnen? Kom dan naar De Toneeltuin! Iedere week verzinnen we weer een ander avontuur. De ene week ben je een prinses of een ridder, op zoek naar de schat. De andere week verander je in een dier en sluip je met je dierenvrienden door De Toneeltuin. Ook spelen we met emoties, je weet wel….bang, blij, boos, verdrietig! De lessen worden gegeven door Marieken Peters (regisseur, cabaretière en moeder). Ik verbind ook taal met toneelspelen. Er kunnen tussen de 10 en 12 kinderen meedoen.

 

Kooijman Coaching

Rots en Water training
Rots en Water is een sociale weerbaarheidstraining waarbij je leert voor jezelf op te komen in de omgang met anderen. Je leert steviger in je schoenen te staan. De training is zowel geschikt voor kinderen met naar buiten gericht gedrag als kinderen die introverter van aard zijn. Het idee is juist dat ze van elkaar kunnen leren. Bij 4 deelnemers gaat de cursus door en er kunnen maximaal 8 kinderen meedoen. Docent is Jan Kooijman. Ik houd u na les 2, 5 en 8 via de mail op de hoogte hoe het gaat met uw zoon of dochter. Ook mail ik u gedurende de training een aantal basisoefeningen om thuis te kunnen doen.

Ik ben Steengoed!
Sommige kinderen zouden wel wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Ik denk bijvoorbeeld aan kinderen die het moeilijk vinden om fouten te maken, die onzeker zijn of kinderen die hele hoge eisen stellen aan zichzelf. In deze vijf lessen probeer ik de kinderen bewust te maken van hun kwaliteiten en leer ik ze dat je alleen door fouten te maken jezelf kunt ontwikkelen. Door middel van spel maak ik hen bewust van de manier waarop ze denken. Ze leren dat ze negatieve (vaak irreële) gedachten om kunnen buigen (omdenken).  Bij 2 deelnemers gaat de cursus door en er kunnen maximaal 6 kinderen meedoen. Kinderen krijgen het boek 'Ik ben een Topper' + CD bij aanvang. Docent: Elles Langenhuyzen.

 

BitKidz
Op de website www.bitkidz.nl staat precies uitgelegd wat docent Louis Wolf in 10 bijeenkomsten van 2 uur met kinderen gaat doen. Dat loopt van programmeren, via websites bouwen naar apps ontwikkelen en robots programmeren. Fascinerende lessen die heel begrijpelijk worden gemaakt door de docent. Kinderen zijn er zeer enthousiast over!